Newsletter

Signing up for the newsletter has been successful!

News

Eén, twee, drie, VIER!!

Als we vertellen dat we succesvol de audit van Lloyds hebben doorlopen – en daarmee ons EN1090 certificaat konden verlengen – gaat niet ieders hart sneller kloppen. En eerlijk gezegd begrijpen we dat ook wel. Maar als we vertellen dat we hiermee onze constructies kunnen voorzien van een CE-markering dan worden mensen enthousiast.

Een korte uitleg: ‘EN 1090’ is de Europese norm die van toepassing is op alle onderdelen van een dragende staalconstructie. Constructies zoals bijvoorbeeld gebouwen, bruggen etc. moeten volgens deze norm gemaakt worden en voorzien zijn van een CE-markering. Hierbij laat een fabrikant weten dat aan alle constructieve eisen is voldaan; dit geldt dan niet alleen voor de staalconstructie als geheel, maar ook voor alle samenstellende delen. Van Rijsoort Bending had dit certificaat in de vierde – de zwaarste – uitvoeringsklasse eerder al behaald, maar heeft nu ook de verlenging weten te bemachtigen.

Bijkomend voordeel van de verlenging van ons certificaat is dat hiermee ook de FPC (Factory Production Control) is verlengd. Met de kunnen we aantonen dat we onze processen beheersen conform de ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) certificering. Onze klanten uit de constructiewereld hebben de garantie dat ze met het buigwerk wat ze bij ons bestellen ook voldoen aan de eisen waar ze zelf aan gehouden worden.

Back to news overview

We are certified according to:

CE NEN-EN 1090-EXC-4
ISO 9001 2015
Lloyds certified for re-stamping material