Van Rijsoort buigt groter met nieuwe buigmal

Van Rijsoort buigt groter met nieuwe buigmal

Klaaswaal, 26 januari 2015
Auteur: Gerard ten Bulte
 
Van Rijsoort Buigwerk heeft met de aanschaf van een nieuwe buigmal zijn buigspectrum aanzienlijk vergroot. Met de buigmal kan het bedrijf nu doornbuigen tot een buisdiameter van 168,3 mm op een radius van Rh 457 mm (R=3D). ‘Dat is een substantiële vergroting. Hiervoor konden we namelijk doornbuigen tot een diameter van 114,3 mm'.

Walsen kunnen we echter tot en met buisdiameter 355 mm, vertelt sales engineer Cesar van Kerchove.

In het verleden hebben we wel vaker aanvragen gekregen voor grotere diameters dan 114,3 mm te doornbuigen, maar konden dit niet aanbieden. Totdat we vorig jaar een mooie aanvraag kregen van een Belgische klant voor het buigen van 125 stuks roestvaststalen buis van een diameter van 168,3 mm. Op basis van die aanvraag hebben we toen besloten een nieuwe buigmal te laten maken. Dat doe je niet zo maar, want het zijn dure mallen, zegt van Kerchove.

Onrondheid:

Van Rijsoort buigt groter met nieuwe buigmal

De buigmal heeft Van Rijsoort laten maken bij zijn vaste gereedschappenleverancier Omni-X in Tsjechië. Dat werk besteden ze uit in Tsjechië, niet vanwege een lage prijs maar volgens Van Rijsoort vooral vanwege de kwaliteit. De order voor het buigen van 125 stuks rvs buizen is inmiddels afgerond. Om de kwaliteit van de buigmal te onderstrepen vertelt de sales engineer dat de 125 buizen zijn afgeleverd met een onrondheid, die kleiner is dan 2 procent. ‘Dat is beter dan werd geëist door de opdrachtgever. Die vroeg om een onrondheid kleiner dan 4 procent', besluit een trotse van Kerchove.

 

 

 © 2011 Van Rijsoort Buigwerk - Alle rechten voorbehouden