De Pieter Schelte in Rotterdam

De Pieter Schelte in Rotterdam

Zoals iedereen heeft kunnen lezen in kranten en op internet is de Pieter Schelte van Allseas gearriveerd in Rotterdam. Het grootste schip ter wereld, wordt in de Rotterdamse haven afgemonteerd.  

Het schip is 382 meter lang en 124 meter breed. De lengte in combinatie met de enorme breedte maakt het schip uniek. Pieter Schelte is bestemd voor het installeren of weghalen van bovenbouw- en onderbouw-constructies van grote offshore olie- en gasplatforms in één stuk. Het schip heeft een dubbele boeg, zodat het platforms kan omvatten. Tevens wordt het schip uitgerust voor het leggen van grote pijpleidingen en is het ook in die hoedanigheid het grootste ter wereld. Het schip kan bovenbouwconstructies van offshore-platforms tot 48.000 ton en onderbouwconstructies tot 25.000 ton heffen.

Alexiahaven
‘Pieter Schelte’ wordt afgemonteerd in de Alexiahaven. In het binnenmeer van Maasvlakte 2 is momenteel de benodigde ruimte aanwezig. Speciaal voor het schip wordt daar een put gebaggerd. In de Rotterdamse haven zullen de 65 meter lange balken van het hefsysteem worden geïnstalleerd. De hijsbalken worden in Italië gebouwd en komen per schip naar Nederland.

Allseas
Allseas is wereldleider in de installatie van offshore pijpleidingen. Het bedrijf telt wereldwijd ruim 2.500 werknemers en heeft inmiddels 18.000 kilometers aan olie- gaspijpleidingen gelegd.

Van Rijsoort
Dankzij onze uitgebreide ervaring in de scheepsbouw werken wij samen met Allseas aan diverse onderdelen voor de afbouw van dit schip. 

Bekijk hier de aankomst in Rotterdam en hier de achtergrondinformatie over dit bijzondere schip.


De Pieter Schelte in Rotterdam
De Pieter Schelte in Rotterdam

© 2011 Van Rijsoort Buigwerk - Alle rechten voorbehouden