Mutrah Fish Market - Muscat - Oman

Mutrah Fish Market - Muscat - Oman

Project: Fishmarket Oman

Eindklant: Municipality of Muscat, Oman

Looptijd project: januari tot november 2013

In Muscat, de hoofdstad van Oman, wordt gebouwd aan de nieuwe vismarkt. Het Noorse architectenbureau Snohetta (www.snoarc.no) heeft hier het ontwerp voor gemaakt. De dakconstructie bestaat uit een web van 2D- en 3D gebogen buizen 219.1 en 273.1 mm, waar onder aluminium lamellen ten behoeve van de zonwering komen te hangen.

Van Rijsoort neemt bij deze opdracht een unieke positie in. De engineering, het walsen, merken en aanbrengen van nabewerkingen zoals op maat maken en het aanbrengen van laskantenen, alsmede het  transporteren van 1300 mtr buis Φ273 mm en 2900 mtr buis Φ219 mm vallen onder onze werkzaamheden. Daarbij geven wij op de bouwlocatie in Sohar technische ondersteuning bij de opbouw en leveren we alle bijkomende buisverbindingen, contour gesneden buizen en onder verstek gezaagde buisuiteinden.

Het walswerk zal zowel in 2D en 3D-vorm gebeuren. Van Rijsoort heeft voor het aftekenen van de buizen een markeerunit gebouwd die volautomatisch en computergestuurd de buizen zal aftekenen. Dit is naast een technisch hoogstandje een aanwinst voor ons om bij volgende projecten nog nauwkeuriger en efficiënter te kunnen werken en zo een nog betere kwaliteit te leveren.

Voor een impressie van de Fishmarket kunt u kijken op:

http://www.youtube.com/watch?v=NihpPgVvl5s


Mutrah Fish Market - Muscat - Oman
Mutrah Fish Market - Muscat - Oman
Mutrah Fish Market - Muscat - Oman

© 2011 Van Rijsoort Buigwerk - Alle rechten voorbehouden