PV Bomen - Oss

PV Bomen - Oss

Van de website www.wegvandetoekomst.nl"De N329 in Oss is uitverkoren als Weg van de Toekomst. Om deze status te verdienen moet de weg hét toonbeeld worden van duurzaamheid en zichtbare vernieuwing. Denk aan een energie- neutrale weg, verantwoord materiaalgebruik, CO2 bewust bouwen, LED-verlichting, communicatie met de weggebruiker en faunapassages."  

Honderden bochten uit stalen buis 101.6 mm en tientallen ringen uit koker 80x40 mm zijn bij Van Rijsoort gemaakt voor het  project PhotoVoltaïsche Bomen. Deze zonne-energie bomen zijn geplaatst bij de "Weg van de Toekomst" bij Oss. Samenwerking was bij dit project het sleutelwoord. Door vooraf veelvuldig overleg tussen de opdrachtgever en Van Rijsoort konden duidelijke afspraken gemaakt worden. 

De lijnen van de bomen vallen exact in elkaar, waardoor het van het van het grootste belang was dat er zeer nauwkeurig buigwerk werd geleverd. Met minimale tolerantie en vervorming zijn alle bochten gebogen, op maat gezaagd en gemarkeerd. Hierdoor kon onze klant direct aan de slag met de opbouw en conservering. Het eindresultaat van deze samenwerking is te zien op de foto’s en aan de N329 bij Oss.

Foto's ©wUrck Architectuur, stedenbouw, landschap, Rotterdam.

Meer informatie: http://www.wurck.nl/projecten/weg-van-de-toekomst/


PV Bomen - Oss
PV Bomen - Oss
PV Bomen - Oss

© 2011 Van Rijsoort Buigwerk - Alle rechten voorbehouden