Taurusbrug - Hoofddorp

Taurusbrug - Hoofddorp

Voor de fietsers en voetgangersbrug aan het einde van de Taurusavenue in Hoofddorp heeft Van Rijsoort de 3D gebogen draagbuizen gebogen. Een golvende brug is het resultaat.

-

De brug voor fietsers en voetgangers aan de Taurusavenue is in uitvoering. De Golvende Brug legt een directe verbinding tussen het station van Hoofddorp en Beukenhorst Zuid en Park 20/20. Komende vanaf het station maakt de brug twee routes mogelijk en heeft daardoor een uitwaaierende vorm: een uitnodigend gebaar. De beweging naar rechts is een fietsstrook die vloeiend afbuigt om aan te sluiten op het fietspad langs de Taurusavenue. De lijn rechtdoor brengt de voetganger naar het entreeplein van Park 20/20 en het hotel dat binnenkort wordt gebouwd. De verbreding van de voetbrug aan het eind zorgt voor de aansluiting met de eerder afgebogen fietsstrook, zodat de voetganger ook een goede aansluiting heeft op het trottoir langs de Taurusavenue. 
De twee lijnen van de brug in het platte vlak worden verstrekt door een verticale beweging. De boog voor de fietsers wordt versterkt door een lichte bolling, terwijl de voetgangers juist door een lichte holling dichter bij het water worden gebracht.
De Golvende Brug heeft een kenmerkende vloeiende, sierlijke vorm. De reling van de brug geeft volgt de vorm en geeft bijzondere uitdrukking aan de plek. Deze bestaat uit wanden van roestvast staal. Door een perforatie wordt een patroon van boomtakken zichtbaar; een karakteristiek beeld van de bomen langs de Geniedijk die zich aftekenen tegen de polderlucht. LED-verlichting zorgt voor een feeërieke aanblik in de avond.

LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten ontwerpt de openbare ruimte van het kantorengebied, inclusief alle bruggen en de Groene wand langs de langs de vaart.

Bron: Baljon Landschapsarchitecten

 

In twee richtingen gekromd

Hoofddorp - Een ingenieus golvende brug is door Volker Staal en Funderingen in zes moten over een vijver geplaatst in Hoofddorp.De Taurusbrug overspant zo’n 46 meter over een vijver in het midden van een ovaalvormige rotonde. Hij is bestemd voor voetgangers en fietsers tussen het station van Hoofddorp en het duurzame bedrijvenpark 20|20. De brug, ontworpen door Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten is in twee richtingen gekromd.

Bron:Cobouw


Taurusbrug - Hoofddorp
Taurusbrug - Hoofddorp
Taurusbrug - Hoofddorp

© 2011 Van Rijsoort Buigwerk - Alle rechten voorbehouden