Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief is gelukt!

Nieuws

Het buigwerk voor de ‘Tornado’ van FENIX is klaar!

Een trap die letterlijk als een tornado door het dak draait, eindigend in een waanzinnig uitkijkpunt. Een project waarbij een beroep werd gedaan op de expertise en ervaring van onze vakmensen. Het meedenken en tekenen vanuit engineering, het precieze buigwerk met de zeer krappe toleranties en het zorgvuldig verpakken en markeren van de gebogen buizen.

Het complete eindresultaat is medio 2024 te bewonderen, maar ons werk zit er nu op. We hebben ca. 2100 mtr aan stalen ronde buizen in 3D-vorm gebogen. Gebruikte buisdiameters zijn 244,5, 323,9 en 355 mm met wanddiktes van 16, 22 en 50 mm dik. De buizen zijn bedoeld voor de dragende constructie en worden uiteindelijke bekleed met hoogglans gepolijste rvs platen.

Een project als deze ‘tornado’ maakt ons weer extra bewust van wat een bijzonder vak we hebben, hoe belangrijk vakmanschap is én hoe belangrijk een goede samenwerking met onze opdrachtgevers is. Samen met CSM Steelstructures hebben onze vakmensen een waanzinnige klus geklaard!

Bekijk onderstaande film om een idee te krijgen van onze werkzaamheden en de uitdagingen waar we tegenaan liepen.

 

 

Over FENIX
De Fenixloods staat sinds 1923 op Katendrecht en was ooit de grootste loods ter wereld. Het gebouw en de kades eromheen zitten vol verhalen. Vanaf deze kades zijn miljoenen mensen uit Europa vertrokken naar de Nieuwe Wereld en vanuit elders in Rotterdam aangekomen.

Fenixloods I is getransformeerd tot wooncomplex met ruimte voor cultuur en horeca. Fenixloods II wordt momenteel in ere hersteld. Hier komt FENIX, een mix van creatieve, culinaire en culturele ondernemingen en het spectaculaire architectonisch uitzichtpunt.

De opbouw van deze eyecatcher van Rotterdam is nog in volle gang. Vanaf medio 2024 gaan de deuren van het museum open voor het grote publiek. Beklim dan vanuit het publieke atrium in FENIX de theatrale trappen naar de dakopbouw en ervaar Rotterdam in 360 graden.

 

fenix rijsoort buigwerk Terug naar nieuws overzicht

Wij zijn gecertificeerd volgens:

CE NEN-EN 1090-EXC-4
ISO 9001 2015
Stempelbevoegd onder Lloyd's Herwaarmerk