nieuws

Ingewikkeld hotel

Op een plein in het centrum van Edinburgh draait een stalen lint uit de grond omhoog. Het lint wikkelt zich langzaam om een gebouw, vormt de balustrade en eindigt in een sierlijke punt.

Hotel ‘W Edinburgh’ is het nieuwste gebouw in het hart van het St James Quarter, een van de meest significante stadscentrumtransformaties in Groot-Brittannië. Het ontwerp is een architectonisch hoogstandje dat vraagt om een grote mate van vakmanschap bij de realisatie. Van Rijsoort Bending laat zien dat de kleinste details cruciaal zijn voor het slagen van het totale project.

De meekleurende gevel geeft de karakteristieke vorm aan het gebouw. Voor de bevestiging van deze roestvrijstalen beplating heeft Van Rijsoort Bending de u-profielen geleverd. Voorafgaand aan het walsen zijn de profielen al voorzien van gaten, wat de belangrijkste reden was om deze klus bij Van Rijsoort Bending onder te brengen.

De u-profielen zijn niet zichtbaar maar maken wel deel uit van de totale constructie. Zeer nauwe toleranties zijn dan ook cruciaal. De kleinste afwijking heeft immers grote gevolgen. Een zorgvuldige voorbereiding met verschillende proeven resulteerde in het juiste gatenpatroon en perfect passende profielen en platen. Hierdoor is een hoop werk achteraf voorkomen. Een precisieklus, naar volle tevredenheid uitgevoerd door onze betrokken vakmensen.

Wij zijn gecertificeerd volgens:

CE NEN-EN 1090-EXC-4

ISO 9001 2015

Stempelbevoegd onder Lloyd's Herwaarmerk

Als het gebogen moet worden bent u bij ons aan het juiste adres