nieuws

Nieuwe profielwals verlegt productiegrenzen

Met de aanschaf van een nieuwe profielwals heeft Van Rijsoort Bending zijn buigcapaciteit verdubbeld. De machine is de sterkste in zijn soort. Daardoor kunt u bij ons terecht voor nóg groter, dikker en zwaarder buigwerk dan ooit.

Meer capaciteit, mogelijkheden en kracht

De nieuwe machine walst buizen en profielen van staal, rvs en aluminium in bijna elke radius, vorm en afmeting. Buizen tot en met ø 508 mm, balken tot en met 1000 mm en kokers tot en met 500 mm. Daarmee ontstaan ongekend veel mogelijkheden voor klanten. ”De krachtpatser verlegt de productiegrenzen aanzienlijk. De wals biedt meer capaciteit, omdat nu kan wat eerst niet mogelijk was. Meer mogelijkheden, omdat hij extremere vormen kan buigen. En meer kracht, omdat hij in Europa de sterkste is in zijn soort. Klanten kunnen nu wel voor groter en zwaarder buigwerk bij ons terecht”, zegt Eric Koenhein, bedrijfsleider bij Van Rijsoort Bending.

Meer vraag naar groter buigwerk

Reden voor deze investering? “We zijn al meer dan 100 jaar specialist in het buigen van buizen en profielen voor tal van toepassingen. En zien dat onze opdrachtgevers behoefte hebben aan steeds groter en zwaarder buigwerk. Van opdrachtgevers in de staalbouw, offshore en machinefabrieken tot de voedingsmiddelenindustrie en constructie-, piping- en installatiebedrijven. In juni 2018 doet de nieuwe profielwals zijn intrede. Vanaf dat moment kunnen we klanten die vragen naar grotere en zwaardere producten met gemak tegemoetkomen.”

Betrokken in het hele proces

Met de investering is Van Rijsoort Bending wat het wil zijn: een betrokken specialist die de klant volledig ontzorgt en meedenkt bij alle facetten van het werk. Koenhein: “Klanten kunnen nu groter, dikker en zwaarder buigwerk bij ons neerleggen. Om hen te verzekeren van de meest optimale buigmethode geven we feedback op de tekeningen en doen we buigtechnische suggesties. Naast het buigwerk kunnen we ook aanvullende bewerkingen verzorgen. Van paszagen tot lassen en van boren tot doorstempelen. Daarmee is het product geschikt voor montage. Bij verpakken en transporteren draait alles om de hanteerbaarheid en de bescherming. Dat voorkomt niet alleen beschadigingen tijdens het transport, het maakt het laden en lossen ook gemakkelijker. En doordat de onderdelen zijn gemarkeerd, versnelt dat het montageproces.”

 

Wij zijn gecertificeerd volgens:

CE NEN-EN 1090-EXC-4

ISO 9001 2015

Stempelbevoegd onder Lloyd's Herwaarmerk

Als het gebogen moet worden bent u bij ons aan het juiste adres