nieuws

Ruim 5000 bochten voor grillige terrassen

Komend jaar verrijst aan de Oude Maas bij Spijkenisse de tweede woontoren van ‘Terras aan de Maas’. En die naam zegt alles. De appartementen in deze toren hebben namelijk bijzondere terrassen met een geweldig uitzicht over de Oude Maas, het groene achterland van Spijkenisse of de dynamische haven van Rotterdam. Deze balkons, met de kenmerkende grillige vormen, zijn als een soort linten langs het gebouw gedrapeerd. Een bijzonder ontwerp van architect Cees Damen zijn zoon Diederik.

Om deze grillige terrassen te realiseren zijn er veel gebogen onderdelen nodig, wel meer dan 5000. Het buigwerk voor Toren 1 hebben we in 2012 al mogen verzorgen. Nu heeft Van Rijsoort Bending opnieuw het vertrouwen gekregen om het buigwerk te leveren. Een flinke klus, verdeeld in vijf verschillende fases en met een looptijd van meer dan een half jaar. Onze vakmensen gaan hier graag weer mee aan de slag.

De werkzaamheden bestaan uit onder andere uit:

  • Het walsen van aluminium kokers 120x30x4
  • Het walsen van speciaal profielen 40×40
  • Het uitvoeren van aanvullende bewerkingen als paszagen, afbramen en profielen voorzien van gaten

 

Omdat het buigwerk zichtbaar is in de afwerking van de balkons, gebruiken we voor het walsen van deze profielen speciaal gereedschap. Zo beperken we beschadigingen tot een minimum.

Een zorgvuldige klus voor een bijzonder project met dubbel resultaat. We kijken uit naar het moment dat beide torens naast elkaar te zien zijn.

Wij zijn gecertificeerd volgens:

CE NEN-EN 1090-EXC-4

ISO 9001 2015

Stempelbevoegd onder Lloyd's Herwaarmerk

Als het gebogen moet worden bent u bij ons aan het juiste adres