nieuws

Welke opties zijn er bij het buigen van spiralen?

Dat de ene spiraal de andere niet is wist u al. Maar wist u dat er ook verschillen zijn in de manier van buigen en bijvoorbeeld het moment dat de spiralen gelast worden? 

Branches waarin spiralen vaak gebruik worden zijn bijvoorbeeld de zuivelindustrie, ketelbouw en tankopslag. Elke toepassing vraagt om een specifieke spiraal en buigtechniek. Denk aan cilindrische, conische of bodemspiralen. Uit te voeren in rvs, staal en aluminium van buis 16 t/m buis 508 mm. Meest bekend hierbij is de hele buis, maar ook gehalveerde buizen kunnen zonder problemen tot spiralen gebogen worden.

Bij de afwerking zijn er ook verschillende opties. Zo kan het pas maken en volledige aflassen van een spiraal na het walsen uitgevoerd worden. Maar wilt u materiaal besparen, dan is het vaak ook mogelijk om de spiraal vooraf te lassen. Welke werkwijze ook, de laswerkzaamheden worden bij Van Rijsoort Bending altijd uitgevoerd door een gecertificeerde lasser, zowel TIG hand gelast als orbitaal gelast.

Heeft u een vraag? Onze betrokken vakmensen beschikken over de juiste expertise en jarenlange ervaring. Bel of mail gerust, dan kijken we met u mee.

Wat wilt u laten buigen? Bekijk de producten die we kunnen buigen en de aanvullende werkzaamheden die daarbij uitgevoerd kunnen worden.

Wij zijn gecertificeerd volgens:

CE NEN-EN 1090-EXC-4

ISO 9001 2015

Stempelbevoegd onder Lloyd's Herwaarmerk

Als het gebogen moet worden bent u bij ons aan het juiste adres